Τα πιο τυρένια και χορταστικά τυροπιτάκια ever!!

Εύκολη

12 κομμάτια

Έχω κάνει ένα λάθος με αυτή τη συνταγή!

Έπρεπε να φτιάξω διπλάσια ποσότητα!!😃

Γιατί βγήκαν τα πιο τυρενια και χορταστικά τυροπιτάκια ever!!

Με 13 γραμ. πρωτεΐνη το καθενα και φυτικές ίνες όσο ένα μήλο μας κρατούν χορτάτους για ώρα!!

Χωρίς αλεύρι, βούτυρο και φυτικά έλαια!!!

Με λίγα λόγια τυροπιτάκια στην πιο θρεπτική τους μορφή!!

Ιδανικά για πρωινό αλλά και snack στο γραφείο ή στο σχολείο!!

Υλικά για τέσσερα μεγαλούτσικα (Προτείνω να διπλασιάσετε τα υλικά και να κάνετε 8!)

No Reviews

Συστατικά

Adjust Servings
Για τη ζύμη
150 γρ, αλεσμένη βρόμη (ή αλεύρι βρόμης)
150 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό 2% ή προβειο/κατσικίσιο)
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
70 γρ. φέτα
2 κ.σ. ανθότυρο ή μυζήθρα (ricotta για τους ξενιτεμένους😊)
Πιπέρι
(Προτείνω να βάλετε και άνηθο που του πάει πολύ!)
Διατροφικές Πληροφορίες
Το καθένα έχει: 200 Θερμίδες, 13 γρ. Πρωτεΐνη, 5 γρ. Λίπος, 2 γρ. Κορεσμένο λίπος, 28 γρ. Υδατάνθρακες, 4 γρ. Φυτικες ίνες

Οδηγίες

1.
Ανακατεύουμε τη βρόμη με το γιαούρτι και λίγο αλάτι και με τα χέρια μας φτιάχνουμε μία ζύμη.
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
2.
Τρίβουμε τη φέτα την ανακατεύουμε με το ανθότυρο ρίχνουμε πιπέρι και άνηθο αν έχουμε.
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
3.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια (75 γραμ. το ένα) Για τα στρογγυλά χωρίζουμε ξανά τη ζύμη στα δύο. Λεπτομέρειες στο βίντεο!
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
4.
Αλείφουμε λίγο από πάνω με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροσούσαμο αν έχουμε
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
5.
Ψήνουμε στους 180 για 15 με 17 λεπτά έχοντας το νου μας μετά τα 15 Έτοιμα!! Και με μπόλικη γέμιση που το έχω απωθημένο από μικρο παιδί οταν ετρωγα τυρόπιτα κι έψαχνα να βρω τη γέμιση μέσα στο φύλο!!
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0