Νηστήσιμα vegan μπεφτέκια!
Γιατί τα πιο θρεπτικά φαγητά γίνονται με περισσεύματα!!
Βλεπεις προσπαθώντας να ξεφορτωθούμε ότι μας έχει μείνει συγκεντρώνουμε πολλά plant points!!
Και έχουμε πει πόσο σημαντικό είναι αυτό για τη μικροβιακή μας χλωρίδα!!
Κάποτε που η διατροφή βασιζόταν αποκλειστικά σε μη επεξεργασμένες τροφές ήμασταν από τους πιο υγιείς λαούς στον κόσμο!
Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο μοντέλο που είναι στο DNA μας❓
Τα σημερινά μπιφτέκια έγιναν με ρύζι (που ήταν 5 μερες στο ψυγείο) ρεβύθια βρασμένα στην κατάψυξη και περισσεύματα λαχανικών!
Είναι τρομερά χορταστικά γιατι έχουν πολλες ίνες αλλά και πρωτεΐνη μιας κι έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα!! (Ρύζι + όσπριο)
Εννοείται πως ο καθένας βάζει ό,τι όσπρια και λαχανικά έχει!
Συνοδεύουμε με σαλάτα και είναι τέλεια με μουστάρδα, κρεμμύδι και πίκλες!
Ξέχασα να πω πως βγαίνουν 14 μεγάλα μπιφτέκια!!
Συστατικά
Adjust Servings
| 3 κούπες βρασμένα ρεβίθια | |
| 3 κούπες βρασμένο ρύζι ολικής | |
| 1 κόκκινη πιπεριά | |
| 1 κρεμμύδι | |
| 2 σκελίδες σκόρδο | |
| 150 γρ. ντοματίνια | |
| Μισό καρότο | |
| 1 κούπα αρακά (έβαλα κατεψυγμένο) | |
| Μαϊντανό | |
| Δυόσμο | |
| 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα | |
| 1 κ.γ. κύμινο | |
| Λίγο μπούκοβο | |
| 1 μεγάλη κ.σ. μουστάρδα | |
| 1 κ.σ. ξύδι | |
| 2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
| 1 κ.γ. μέλι | |
| Αλάτι | |
| πιπέρι | |
| 1 κούπα βρώμη |