Ένα διαφορετικό ψωμί!

Αγαπημένη και ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ συνταγή για ένα διαφορετικό “ψωμί” χωρίς αλεύρι και με μόνο δύο υλικά‼️🥳

Βρώμη κι αμύγδαλα!!!

Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει πως είναι κατάλληλο και για όσους έχουν μεταβολικά θεματάκια‼️

Γεμάτο θρεπτικά συστατικά❗️

Πλούσιο σε ίνες, πρωτεΐνη, ωφέλιμα λιπαρά, βιταμίνες και μέταλλα‼️🤩

Πανεύκολο στην παρασκευή του και πολύ γευστικό!

Τρώγεται πολύ ευχάριστα και σκέτο και είναι ΠΟΛΥ χορταστικό‼️

Η συνταγή είναι από τη φίλη του λογαριασμού @mariataspa!!💜

Happy Friday‼️🥳🥳🥳

No Reviews

Συστατικά

Adjust Servings
300 γρ. νιφάδες βρώμης αλεσμένη στο μούλτι
300 γρ. αλεσμένα στο μούλτι αμύγδαλα
2 κ.γ. baking powder
1/4κ.γ. baking soda
1/2 κ.γ. αλάτι (αν θέλετε παραπάνω βάζετε)
475 ml (2 κούπες) νερό
1 κ.σ. μηλόξυδο (Αν δεν έχετε βάλτε λευκό ή κόκκινο ξύδι)
Προαιρετικά για το τέλος: Σπόρους (πχ ηλιόσπορο, σουσάμι κολοκυθοσπορο κλπ)
Διατροφικές Πληροφορίες
Ανά φέτα: Θερμίδες: 160 / φέτα, Φυτικές ίνες: 4 γρ, Πρωτεΐνη: 6 γρ, Λίπος: 10 γρ

Οδηγίες

1.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
2.
Βάζουμε τις νιφάδες βρώμης στο μουλτι και τις αλέθουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν σκόνη. Κάνουμε το ίδιο και με τ αμύγδαλα.
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
3.
Τα μεταφέρουμε σε ενα μεγάλο μπωλ.
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
4.
Προσθέτουμε το baking powder, την σόδα και το αλάτι κι ανακατεύουμε.
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε το νερό και το μηλόξιδο κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
6.
Αφού ανακατέψουμε καλά το μεταφέρουμε σε μια μακρόστενη φόρμα, που έχουμε απλώσει χαρτί ψησίματος.
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
7.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σπόρους (πχ ηλιόσπορο και σουσάμι).
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε 30-40’ (ανάλογα το φούρνο), (σε μένα ήταν ετοιμο σε 40’) αλλά το τσεκάρουμε πάντα!
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
9.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. Διατηρείται στο ψυγείο!😊
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0