Αληθινό ψωμί χωρίς ζύμωμα!!!!

Εύκολη

1 καρβέλι ψωμί

Αληθινό ψωμί χωρίς ζύμωμα!!!!

Με 100% αλεύρι ολικής ζέας!!!

Το αλεύρι ζέας έχει λιγότερη γλουτένη, περισσότερα θρεπτικά συστατικά και είναι πιο εύπεπτο!!

Λέω αληθινό γιατί το ψωμάκι έχει γίνει ένα από τα πλέον επεξεργασμένα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ!😔

Μια πανεύκολη συνταγή που η ώρα που αφιερώνεις δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά!!

Αφήνεις απλά το χρόνο να κάνει το θαύμα του!!!

No Reviews

Συστατικά

Adjust Servings
400 γρ. νερό
430 γρ. αλεύρι ολικής Ζέας
1/2 κ.γ. μαγιά
2 κ.γ. αλάτι

Οδηγίες

1.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτουμε 400 γρ νερό κι ανακατεύουμε Η ζύμη θα είναι υγρή και κολλώδης. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον 12 ώρες (κατά προτίμηση 18!) σε θερμοκρασία δωματίου.
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
2.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν η επιφάνειά της είναι γεμάτη φυσαλίδες! Αλευρώνουμε μια επιφάνεια εργασίας και τοποθετούμε τη ζύμη πάνω της. Την πασπαλίζουμε με αλεύρι και τη διπλώνουμε μια-δυο φορές. Σκεπάζουμε χαλαρά με πλαστική μεμβράνη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
3.
Χρησιμοποιώντας αρκετό αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στην επιφάνεια εργασίας ή στα δάχτυλά μας πλάθουμε απαλά και γρήγορα τη ζύμη σε μπάλα. Ρίχνουμε αρκετό αλεύρι ή καλαμποκάλευρο σε χαρτί ψησίματος. Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη στο χαρτί ψησίματος Συνεχίζουμε να τις δίνουμε τη μορφή που θέλουμε χρησιμοποιώντας αλεύρι για να μην κολλάει και την σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 h.
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
4.
20 λεπτά πριν είναι έτοιμη η ζύμη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς βάζοντας και τη γάστρα στο φούρνο να κάψει. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τοποθετούμε μαζί με το χαρτί ψησίματος προσεκτικά στη γάστρα (προσοχή να μην καούμε!!).
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
5.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε άλλα 15 με 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Έτοιμο!!! Το πιο εύκολο και υγιεινό ψωμί που μπορείς να φτιάξεις!!! Είναι η δεύτερη φορά που το φτιάχνω και βγήκε τέλειο!! (Δεν το έχω δοκιμάσει εκτός γάστρας😊)
Σημειώστε το ως ολοκληρωμένο
Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0