Αχ αυτό το ψωμί!!

1 min reading time
Αχ αυτό το ψωμί!!

Έχει φτάσει να είναι από τα πιο επεξεργασμένα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ!

Και θέλει λίγο προσοχή γιατί δεν είναι ένα τρόφιμο που τρώμε αραιά και που αλλά το έχουμε καθημερινά στη διατροφή μας και στη διατροφή των παιδιών μας.

Τι προσέχουμε λοιπόν όταν το επιλέγουμε;

Πρώτα απ’ όλα στα συστατικά να μην δούμε κάτι που δεν έχουμε στην κουζίνα μας!🧐

Κι αυτό γιατί κάποια πρόσθετα όπως πχ συντηρητικά, γαλακτωματοποιητές και γλυκαντικά φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα στη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου.

Όσον αφορά στις φυτικές ίνες θέλουμε το ψωμάκι μας να έχει ΠΑΝΩ από 6 γραμ. ανά 100 γραμ. προϊόντος.

Ιδανικά θελουμε όταν διαιρούμε τους υδατάνθρακες με τις φυτικές (εδώδιμες) ίνες το αποτέλεσμα να είναι κάτω από 5!!

Σε ψωμί δύσκολα θα το βρούμε αυτό..Την αναλογία αυτή την βρήκα στο ψωμί Εσσαίων (βίντεο) με την ιδιαίτερη (γλυκιά) γεύση, φτιαγμένο μόνο από φύτρο σιταριού. Και μπορούμε να τη βρούμε και σε ψωμιά τύπου pumpernickel

😘😘😘
Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0